Glazen draaideuren

De glazen draaideur wordt geplaatst indien er genoeg ruimte is om het deurblad naar binnen- en buiten te laten draaien. Ze zorgt voor voldoende lichtinval maar respecteert ook jouw privacy.

Toepassing glazen draaideuren

Glazen deuren worden zowel binnen als buiten geplaatst. Ze worden individueel of in combinatie met bijvoorbeeld een glazen wand geplaatst. Ze worden als toegangsdeur in huis, kantoorruimte, terrasoverkapping, veranda, balkon of dakterras... geplaatst.

Soorten glazen draaideuren

Er bestaan een aantal soorten deuren in glas. Er wordt grotendeels onderscheidt gemaakt door de plaats waar de scharnieren zich bevinden:

 • Glazen scharnierdeuren
  Aan de zijkant van de deur worden een aantal scharnieren voorzien. Afhankelijk van de grootte van de deur wordt het aantal voorzien. Voor standaarddeuren worden 2 scharnieren geplaatst. Je kan kiezen tussen de gewone zijdelingse scharnier en de zelfsluitende (hydraulische) scharnier. De scharnieren kunnen tegen een kader of rechtstreeks in de zijmuur ingewerkt worden. Lees meer

 • Glazen vloerveerdeuren
  Het deurblad wordt voorzien van een onder- en bovenschoen. Er wordt een vloerveer in de grond ingewerkt of op de grond gemonteerd. Meestal zijn 2 scharnieren voldoende.

 • Glazen pivotdeuren
  Werkt met een boven- en onderscharnier dat cocentrisch wordt geplaatst. Dit type deur wordt eerder gebruikt bij grote deuropeningen. Lees meer

Type glazen draaideuren

Afhankelijk van het budget en persoonlijke smaak kunnen draaiende binnendeuren met of zonder deurkader voorzien worden.

 • Kaderloze glazen draaideuren
  Het deurblad bestaat uit 100% glas, er wordt geen kader voorzien. Dergelijke deur zijn duurder dan glazen kaderdeuren omdat er in het glas uitsparingen dienen gemaakt te worden.
 • Glazen deuren met kader
  De deuren worden voorzien van een kader in aluminium of hout. Het kader kan rondom rond of enkel boven en onder voorzien worden.
 • Glazen deuren met zijpaneel
  Aan de zijkant ( links of rechts) of boven de deur wordt een vast glazen zijpaneel voorzien.

Enkele of dubbele deur draaideur

Draaideuren in glas kan je zowel enkel als dubbel laten uitvoeren. Enkele glazen deuren worden geplaatst bij een deuropening van maximum 90 cm. Indien de deuropening groter is of om het gewicht van het deurblad te beperken, kan je opteren voor de plaatsing van een dubbele glazen deur, een pivoterende deur en een deur met zij- of bovenpaneel.

Je kan opteren voor dubbele scharnierdeuren of dubbele vloerveerdeuren.

Glazen douchedeuren

Niek enkel in leefruimtes worden draaideuren in glas geplaatst, ook in douchecabines, inloopdouches, sauna's... worden glazen douchedeuren geplaatst.

Glassoorten & glasdikte

De meeste binnendeuren zonder kader worden standaard voorzien van 8mm dik gehard glas. Wordt er een kader voorzien, dan kan de glasdikte beperkt worden tot 6mm of er kunnen 2 glazen panelen in het deurkader verwerkt worden. Voor glazen buitendeuren of glazen veiligheidsdeuren worden deuren in gelaagd veiligheidsglas voorzien.

De deur kan in verschillende soorten glas gemaakt worden. De goedkoopste deuren worden vervaardigd in 1 heldere vlakke glasplaat. Dat type glas heeft een typische groene kleur. Mits een meerprijs, kan je opteren voor extra helder glas of diamantglas. Wie meer privacy wenst, kan de draaideur laten uitvoeren in mat glas ( gezuurd glas ), gezandstraald glas, gelakt glas of getint glas (bvb grijs gekleurd).

Prijs glazen draaideuren

Wie van plan is om zelf de deur te plaatsen, kan deze kopen, afhalen en zelf monteren. In de betere doe-het-zelf-zaak betaal je gemiddeld tussen € 200 - € 400 voor een standaard glazen deur.

Wie een glazen draaideur op maat laat maken door een glasbedrijf, ze laat opmeten, leveren en ter plaatse laat monteren, mag rekenen op een gemiddeld kost tussen € 750 - € 1.250 voor een standaard glazen deur ( excl. btw ).

De kostprijs is afhankelijk van de afmetingen, soort deurbeslag, soort glas, plaatsing ( gelijkvloers / verdiep ), zelf afhalen of laten leveren enz...

Afmetingen Glassoort Toebehoren Prijs
900mm x 2150mm 8 mm gehard veiligheidsglas - helder RVS slot + scharnieren € 405*
900mm x 2150mm 8 mm gehard veiligheidsglas - getint RVS slot + scharnieren € 505*
900mm x 2150mm 8 mm gehard veiligheidsglas - satijn RVS slot + scharnieren € 500*

* Prijs exclusief montage - Inclusief levering en BTW

Prijs glazen deuren

Deuren in glas laten maken is bijna altijd maatwerk, daarom is het zeer moeilijk om exacte prijzen mee te delen.

Offerte glazen maatdeuren

Glazen deur kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Glazen deur op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte