Glazen traptreden

Traptreden in glas vallen onder de noemer beloopbaar glas. Wat zijn glazen trappen en op welke manier kan je glazen traptreden plaatsen?

Wat is beloopbaar glas

Beloopbaar glas voor trappen bestaat uit een aantal lagen veiligheidsglas. Glazen traptreden die slechts op enkele steunpunten gedragen worden zullen meestal bestaan uit 3 of meerdere glasplaten. Tussen de glasplaten wordt een onzichtbare folie ( PVB-folies ) geplaatst. Bij glasbreuk valt het glas niet uit elkaar maar wordt het bijeengehouden door de folie. Dat maakt het een stuk veiliger. Doordat het glas gehard is, kan het een zeer hoge mechanische belasting aan.

Glazen trap op maat

Het glas kan zowel als gehard glas als ongehard glas geplaatst worden. De dikte wordt bepaald door het gebruik en de afmetingen van het glas.

Maatwerk

Glazen traptreden worden bijna altijd op maat gemaakt. Elke trap is anders, bijgevolg de afmetingen en het aantal traptreden ook. Volgens de wens van de klant kunnen de traptreden recht, afgeschuind of ovaal gemaakt op maat worden.

Toepassing glazen traptreden

Het gebruik van glazen trappen wordt meestal toegepast in moderne interieurs van zowel particuliere, zakelijke als openbare gebouwen. Ze worden bijvoorbeeld geplaatst in de inkomhal om indruk te maken op de bezoeker of ze fungeren als eyecatcher in een showroom of receptieruimte. Ze worden meestal gecombineerd met ander loopglas zoals het glazen bordes, glazen trapleuning, glazen trapwand en glazen balustrades. De traptreden worden op zowel binnen- als buitentrappen geplaatst.

Soorten montage

Er bestaan een aantal manieren waarop glazen traptreden geplaatst kunnen worden:

 • Montage op trapconstructie
  Glazen traptreden kunnen op allerlei soorten trappen en trapconstructies geplaatst worden. Of je nu een steektrap, een spiltrap of een draaitrap hebt, een trap met rechte trapbomen of een bloktrap... De onderliggende trapconstructie bevat één of meerder trapbomen die kunnen bestaan in aluminium, hout, ijzer of inox. Op de trapbomen worden de glazen traptreden gemonteerd. Je kan opteren voor een open glazen trap of gesloten glazen trap. Afhankelijk van het gebruik van de trap en de afmetingen van het loopglas wordt de dikte van de traptreden bepaald.

 • Glazen traptreden tussen 2 muren
  Glazen traptreden kunnen ook tussen 2 muren geklemd worden. Hierbij worden de glazen trappen in beide zijmuren verankerd. Dergelijke glazen trappen ogen zeer modern.

 • Zwevend glazen trap met zijwand
  Zeer modern, maar toch veilig is de zwevende trap met glazen zijwand. In het trappenhuis wordt van boven tot onder een trapwand in glas geplaatst.

 • Zwevende glazen trap
  De zwevende trap in glas oogt zeer modern. De traptreden worden slechts tegen 1 kant in de zijmuur verankerd.

 • Trapbekleding in glas
  Als laatste kan beloopbaar glas ook gewoon op bestaande traptreden in hout of beton geplaatst worden. Ze fungeert als glazen trapbekleding en heeft een beschermende functie.

Glazen traptreden in mat glas

Glazen treden met LED verlichting

Wie het neusje van de zalm wenst, kan opteren voor de plaatsing van glazen traptreden met LED-verlichting.

Soorten glas

 • helder glas ( klaar / extra helder )
 • mat of gezuurd glas
 • getint glas
 • gekleurd glas volgens RAL-kleuren
 • glas met anti-sliplaag / coating
 • gezandstraald glas
 • ...

Prijs glazen traptreden

Het is bijna onmogelijk om standaardprijzen of richtprijzen weer te geven, aangezien het steeds om maatwerk gaat. Vraag via onze website een offerte op maat aan voor glazen traptreden. Verstuur uw aanvraag naar een glasbedrijf of glazenier in je buurt.

Offerte glazen treden op maat

Glazen traptreden kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Glazen trap / traptreden op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte