Glazen vloeren in vloertegels of vloerdallen

Loopglas

Glazen vloertegels

Beloopbaar glas wordt toegepast daar waar daglicht schaars is of waar het glas zo min mogelijk dient op te vallen. Natuurlijk daglicht dringt dankzij het glas dieper de woning of een kantoorgebouw binnen. De glazen vloertegels of glaspanelen worden zodanig opgebouwd dat ze veilig betreden kunnen worden. Door gebruik te maken van veiligheidsglas is valbescherming gegarandeerd.

Beloopbaar glas bestaat uit vlak gehard veiligheidsglas en bestaat uit meerdere glasplaten van voldoende dikte dewelke op elkaar geplaatst worden. Tussen de glaspanelen wordt een onzichtbare folie voorzien. Het glas is hierdoor supersterk en kan grote lasten dragen zonder te breken.

Akoestisch en thermisch isolerend

Afhankelijk van de toepassing, kunnen vloertegels in glas thermisch isolerend en/of extra akoestisch isolerend uitgevoerd worden. Indien het glas gebruikt zal worden tussen binnen en buiten ( bvb beloopbare dakkoepel of lichtstraat ) zal het glas de koude buiten houden en de warmte binnen houden. Tussen het glas wordt een geïsoleerde luchtspouw voorzien. Alles wordt netjes afgedicht door een siliconedichting.

Toepassingen beloopbaar glas

Loopbeglazing kan toegepast worden op verschillende plaatsen in de woning maar wordt evenzeer in bedrijven en kantoorgebouwen geplaatst. Zo kan het glas toegepast worden als glazen tussenvloer tussen 2 verdiepingen of als tussenvloer in de traphal. Zo wordt het daglicht vanuit het dak over verschillende verdiepingen verspreidt. Maar ook als glazen passerelle is glas een zeer bruikbaar product. Het vormt een "onzichtbare" brug waar je op kan lopen.

Loopglas terras

Ook buiten kan het glas gebruikt worden. Indien je je plat dak als dakterras wenst te gebruiken, kan je traditionele lichtkoepels en lichtstraten vervangen door vlak loopglas of een beloopbare lichtstraat. Loopbeglazing voor dakterras wordt uitgevoerd in glazen vloerdallen die op maat worden gemaakt.

Loopglas wordt ook toegepast in combinatie met trappen. Zo kan het fungeren als glazen tussenbordes van een trap in glas, hout of metaal. In trappenhuizen met verschillende verdiepingen is glas een zeer sterk en duurzaam product, bovendien verspreidt het glas natuurlijk daglicht over verschillende verdiepingen. Maar ook als glazen treden wordt loopglas veel toegepast.

Glassoorten

Een glazen vloer kan in helder glas, satijn glas ( mat glas ) geleverd worden. Het voordeel van satijnglas is dat deze glassoort voor anti-slip zorgt en dat er niet door het beloopbaar glas heen gekeken kan worden.

Glazen balustrade

In moderne gebouwen wordt loopbeglazing zeer veel in combinatie met de glazen balustrade van een dakterras, trap of vide geplaatst. Samen vormen ze een transparante oplossing om zeer veel licht door te laten. 

Prijs & gratis offerte

Glas kopen of bestellen? Wens je de prijzen te ontvangen, vraag dan eerst een vrijblijvende offerte op maat aan. U ontvangt de prijzen volgens jouw afmetingen, afwerking en soort glas.

Glas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte