Glazen keukenblad op maat voor aanrecht & werkblad

Aanrecht in glas voor keukenblok / keukeneilandGlazen keukenblad op maat laten maken? Wat zijn de soorten werkbladen in glas en wat is de prijs?

Toepassing glazen werkbladen

Glas in de keuken wordt niet alleen toegepast als glazen spatwand, glazen wandbekleding of als glazen tafelblad van keukentafels. Ook als werkblad of aanrecht kan glas perfect toegepast worden. Het glas wordt geplaatst op de bovenzijde van keukenkasten, keukenblokken en het kookeiland. In alle soorten keukens kan het aanrecht in glas geplaatst worden, denk maar aan particuliere keukens maar ook in professionele keukens in horeca en industrie.

Vorm glazen keukenaanrecht

In zowel rechte keukens en keukenhoek zijn volgende vormen glas beschikbaar:

  • vierkant glazen keukenblad
  • rechthoekig glazen keukenblad
  • glazen keukenblad met hoek
  • rond glazen keukenblad

Thermisch gehard glas

Het glas dat wordt gebruikt is thermisch gehard glas. Dit type glas is vele malen sterker dan gewoon vlak glas of floatglas. Bij eventuele glasbreuk zal het glas in duizenden kleine stukjes glas breken. Het glazen aanrecht kan een zeker vorm van hitte aan maar best plaats je geen hete potten of pannen rechtstreeks op het glas, door thermische shock kan het glas breken.

Voordeel glazen keukenblad

Een keukenblad in glas oogt zeer strak en modern. Het is verkrijgbaar in tal van kleuren en glassoorten waardoor je het perfect kan afstemmen op de stijl van de keuken. Het is 100% waterdicht en zeer hygiënisch. Bij voorzichtigheid van gebruik heeft het glas een lange levensduur van 20 jaar en meer. Ten slotte is het zeer onderhoudsvriendelijk, je hoeft geen dure schoonmaakmiddelen te gebruiken om het glas proper te krijgen.

Nadeel glazen keukenblad

Een glazen werkblad oogt zeer mooi en modern maar toch moet je opletten voor glasbreuk. In de keuken valt het al eens voor dat iets zwaar op het aanrecht valt of tegen de rand van het werkblad stoot. Let ook op voor krasvorming. Vooral bij donker getint / gekleurd glas vallen krassen beter op. Snij nooit rechtstreeks op het glas maar gebruik steeds een snijplank. Ook dien je op te letten voor vette handen en vingers. Deze vallen zeer goed op, zeker als het werkblad veel zon neemt.

Recht of hoekopstelling & uitsparingen

Alle werkbladen worden op maat in het glasatelier van de glazenier gemaakt. Niet alleen een recht glazen keukenblad maar ook een glazen keukenblad met hoekopstelling op maat laten is mogelijk. Te lange keukenbladen worden in verschillende stukken glas geplaatst om het transport en de plaatsing mogelijk te maken.

Indien er uitsparingen dienen voorzien te worden, is maatwerk perfect mogelijk. Een uitsparing kan nodig zijn voor de plaatsing van de keukenkraan, kookplaat, gootsteen, werkbladdampkap...

Dikte glazen keukenblad

Glazen werkbladen worden meestal geplaatst in 10mm, 12mm of 15mm dik gehard thermisch glas, afhankelijk van de afmetingen en de toepassing. ( huishoudelijke keuken vs industriële keuken )

Soorten glas

Indien je een houten keukenblad hebt, dan kan je het perfect beschermen met een helder gehard glazen keukenblad. Voor moderne keukens wordt meestal gelakt glas, getint glas of gezuurd glas ( mat glas ) toegepast.

Prijs glazen keukenblad

Afmetingen keukenblad Uitsparing Glas Prijs
600mm x 1800mm - Rechthoek Spoelbak + Keukenkraan 10mm gehard satijnglas € 500*
600mm x 3000mm - Rechthoek Kookplaat 10mm gehard satijnglas € 580*
600mm x 1000mm - Rechthoek Geen 10mm gehard satijnglas € 140*
1200mm x 2000mm - Rechthoek Geen 10mm gehard satijnglas € 260*

* Prijzen zijn voor gehard mat glas met een dikte van 10mm. Prijzen zijn incl. BTW, exclusief opmeten en levering.

Offerte glazen keukenblad op maat

Een glazen blad voor keukeneiland / aanrecht kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Een tafelblad op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte