Glazen spatwanden voor keukens

Glazen spatwand in wit glas / wit gelakt glasOm etensresten en vet tijdens het koken op te vangen, wordt tegen de muur van de kookplaat of het aanrecht een spatwand in glas geplaatst.

Glas keukenachterwand

Glazen spatwanden en glazen keuken achterwanden worden vervaardigd in 6mm dik glas. Het gehard veiligheidsglas is hittebestendig en UV-bestendig. De randen van de spatwand in glas zijn poly-geslepen waardoor er geen kans op snijwonden bestaat tijdens het vervoer en plaatsing van de glasplaat. Het glas is zeer makkelijk in onderhoud.

Glazen achterwanden worden op maat gemaakt in helder gehard glas, extra helder gehard glas, gelakt glas ( RAL-kleur / dekkend ) of getint glas en mat of gezuurd glas.

Glazen spatwand op maat

De meeste spatwanden voor keukens worden op maat gemaakt omdat ze meestal van uitsparingen voor bijvoorbeeld stopcontacten of lichtschakelaars moeten voorzien worden. De keukenachterwand wordt door de glazenier opgemeten en vervolgens wordt het glas op maat in het atelier gesneden en geslepen. Hij voorziet ook het transport en een correcte plaatsing.

Glazen spatwand met folie

Glazen spatwand kookplaat / fornuis

Achter de kookplaat wordt het best een glazen plaat voorzien. Het glaspaneel vangt vocht, vet en etensresten op dat tijdens het klaarmaken van de maaltijden vrijkomt. Zo blijven alle keukenmuren vetvrij. De spatwand voor een standaard kookplaat heeft een aantal standaard afmetingen zoals 600mm x 700mm of 700mm x 900mm. De afmeting van de spatwand is afhankelijk van de afmeting van de kookplaat.

Glazen spatwand aanrecht / werkblad

Ook op de achterwand van het keukenaanrecht kan een glazen glasplaat gemonteerd worden. Let er wel op dat je de nodige uitsparingen voor stopcontacten of schakelaars voorziet. Deze kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Voor het uitsnijden van één enkele uitsparing mag je rekenen op een meerkost van +/- €50. Wij raden aan om alles door een vakman te laten opmeten, snijden, leveren en monteren.

Bevestiging aan keukenmuur

De glasplaat kan op verschillende manieren tegen de keukenwand gemonteerd worden. De glasplaat kan ofwel gelijmd worden ofwel mechanisch op zijn plaats gezet / gehouden worden:

  • kleurloze lijmkit;
  • rvs schroefbevestiging;
  • rvs afstandshouders;
  • rvs bevestigingshaakjes;
  • ...

Glazen spatwand met LED-verlichting

Prijs glazen keukenwand

Afmetingen keukenwand Bevestiging Glas Prijs
Spatwand kookplaat - 600mm x 700mm Geen - Kit 6 mm gehard hoogglans € 145*
Spatwand kookplaat - 700mm x 900mm Geen - Kit 6 mm gehard hoogglans
€ 175*
Spatwand aanrecht keuken - 1000mm x 700mm + 1 boorgat stopcontact Geen - Kit 6 mm gehard hoogglans € 205*
Spatwand aanrecht keuken - 1000mm x 700mm + 1 boorgat stopcontact
Geen - Kit 6 mm mat glas € 250*
Spatwand aanrecht keuken - 1000mm x 700mm + 1 boorgat stopcontact
Geen - Kit 6 mm getint glas € 150*

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW, exclusief levering en montage.

Keukenglas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte