Glazen scheidingswanden

Glazen kantoorwand met matte folie

Voordeel van glazen wanden 

Glazen scheidingswanden zijn ideaal om grote en lichtrijke ruimtes in verschillende plaatsen in te delen. Dankzij het gebruik van helder transparant glas geniet elke plaats van voldoende lichtinval. Ondanks de toepassing van glas kan je je per ruimte beschermen tegen lawaai ( goede akoestiek ), warmte / koude ( goede isolerende factor )  en inkijk ( privacy ). Volglazen wanden zijn zeer onderhoudsvriendelijk, zeker de wanden die een anti-kalk behandeling ondergaan hebben. Zeer veel soorten glas zijn mogelijk waardoor iedereen wel een oplossing op maat kan vinden.

Glazen glaswand in gekleurd glas

Plafondhoge scheidingswanden

Vaste glazen scheidingswanden zijn perfect te combineren met glazen deuren zoals glazen schuifdeuren en glazen draaideuren, al dan niet voorzien van een zijpaneel in glas. Glazen scheidingswanden kan je plafondhoog plaatsen ( +/- 2600 mm ) of bijvoorbeeld plaatsen op een laag muurtje. De mogelijkheden zijn enorm. Meestal worden glazen scheidingswanden volledig op maat gemaakt en wordt alles door een ervaren plaatsingsdienst in orde gebracht.

Glazen kantoorwand met profiel

Glazen privacywanden

Ondanks het transparant karakter van glas is het mogelijk om voldoende privacy tussen de ruimtes te garanderen. Je kan de inkijk beperken via een aantal technieken. Je kan bijvoorbeeld opteren om het glas te voorzien van digitale kleurenprints, zandstraalfolie, het zandstralen van logo’s of tekeningen / dessins. Je kan zelf bepalen hoe doorzichtig het glas geplaatst dient te worden. Ook het gebruik van mat glas of melkglas of getint glas kan zorgen voor voldoende privacy.

Glazen kantoorwanden

Glazen kantoorwanden worden veel in kantoor- en bedrijfsruimtes toegepast. Grote kantoorruimtes zoals de bureauruimte en werkplek, spreekkamer, vergaderzaal... worden opgevuld met in glas opgetrokken wanden omdat ze de ruimte "visueel" niet verkleinen. De wanden worden als vaste glazen kantoorwanden of mobiele glazen kantoorwanden opgetrokken, in combinatie met glazen draai- en schuifdeuren. Maar ook glazen schuifwanden en glazen vouwwanden behoren tot de mogelijkheid om een kantoorruimte in te richten. Ook alle glas kan gepersonaliseerd worden en tal van soorten glas komen in aanmerking voor glazen kantoorwanden ( helder glas, mat glas, getint glas, gezandstraald glas, thermisch glas enz... ) Meestal worden in kantoren modulaire glaswanden voorzien, waardoor herinrichten eenvoudig wordt gemaakt.

Plafondhoge glazen scheidingswand

Glazen wanden voor thuis

Ook in huis kan glas als scheidingswand toegepast worden. Denk bijvoorbeeld in de badkamer waar douche en bad met elkaar gescheiden worden of een vaste glazen douchewand van een inloopdouche of douchecabine. Maar ook een glaswand tussen een gang, trapopening, een kamer of een glazen scheidingswand met stalen of aluminium profielen behoort tot de mogelijkheden. Je kan de glaswand perfect combineren met een glazen deur of een schuifdeur in glas.

Glazen badkkamerwand

Glaspanelen

Glaswanden bestaan uit 10-13 mm gelaagd veiligheidsglas en wordt rondom rond poly-geslepen. uitvoering 66.2 gelaagd. De glaspanelen worden vrijwel naadloos aan elkaar geplaatst door middel van een transparante siliconentape.

Soorten glazen scheidingswanden

Je hebt 2 soorten glazen wanden:

  1. Frameless glazen scheidingswanden: het glas van volglazen wanden wordt enkel in de vloer en plafond verankerd, er zijn geen vertikale profielen tussen de glaspanelen zichtbaar.

  2. Glazen wand met frame of profiel: rondom rond het glas is een zichtbaar profiel aanwezig in aluminium, kunststof, hout of staal.

De kleuren van de profielen zijn blank, aluminium geanodiseerd of gemoffeld in een ral-kleur naar keuze.

Prijs glazen scheidingswanden

Hier heeft men bijna altijd te maken met maatwerk, daarom is het zeer moeilijk om exacte prijzen mee te delen.

Offerte aanvragen

Glazen wand kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Glas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte