Glazen binnendeuren

Glazen binnendeur in gehard glasHet voordeel van een glazen deur is dat ze een moderne uitstraling geeft aan het interieur en extra licht binnenlaat op donkere plaatsen. De deuren zijn oersterk en veilig in gebruik. Dankzij de verschillende afmetingen, soorten glas en deurbeslag kan je de ideale deur voor jouw interieur of kantoor op maat laten maken.

Toepassing glazen deuren

Glazen deuren worden zowel residentieel als commercieel geplaatst in tal van plaatsen, denk maar aan:

 • Thuis: Deur in glas tussen hal en leefruimte, douchedeur, kastdeur...
 • Kantoor: Scheidingsdeur tussen kantoor en vergaderzaal, inkomdeur...
 • Winkel: Glazen winkeldeur / toegang tot showroom, administratieruimte...
 • Terras: Glazen toegangsdeur in veranda, pergola, terrasoverkapping...
Offerte glazen deur? Klik hier

Soorten glazen deuren

Soorten glazen binnendeuren

 • Glazen douchedeurHet scharnier om de deur te draaien kan verschillend zijn. Kies je voor een scharnierdeur in glas met zijdelingse scharnieren, of voor een glazen deur met vloerveer? Is de glazen draaideur groter dan het gemiddelde, dan kan je opteren voor de plaatsing van een pivoterende deur. Uiteraard kan je ook opteren om een glazen deur met zijpaneel te plaatsen. Draaideuren in glas

 • Glazen schuifdeur in mat glasDe glazen schuifdeur wordt middels een schuifrail opgehangen. Het voordeel van deze deuren is dat ze bijna geen plaats innemen. Je kan de schuifdeur ophangen aan een zichtbare of zichtbare rail. Glazen schuifdeuren op maat kunnen uitgevoerd worden in tal van soorten glas. Schuifpuien in glas kunnen met of zonder aluminium frame geplaatst worden. Schuifdeuren in glas

Afmeting glazen deur

In principe zijn alle afmetingen mogelijk aangezien glazen deuren volledig op maat gemaakt kunnen worden.

Normale deuropening

De meest courante breedte van een normaal glazen deurblad is gelegen tussen 73 en 93 cm. Dergelijke deuren bevinden zich meestal tussen de kamers en nachthal. Een gewone glazen binnendeur kan je daarom ook kant-en-klaar kopen in de betere doe-het-zelfzaak. Hou er wel rekening mee dat je alles wel zelf dient af te halen en te plaatsen.

Brede deuropening

De afmeting van de opening tussen bijvoorbeeld de inkomhal en zitruimte is meestal wat groter. Daar kan je opteren voor de plaatsing van een grote glazen draaideur. Meestal spreekt men hier over glazen deurbladen van minimum 93 cm. Is de deuropening groter dan 93 cm dan kan je opteren voor de plaatsing van een pivoterende glazen deur of een draaideur in glas met zijpaneel.

Hoogte deuropening

Een normale deur in glas is +/- 211 cm hoog. Wens je een moderne uitstraling? Dan kan je opteren voor de plaatsing van een glazen deur tot plafondhoogte. Hou wel rekening met het gewicht en de moeilijkheid tot plaatsing.

Dikte beglazing

Om de veiligheid te garanderen zullen de deuren in gehard glas uitgevoerd worden en dienen de deuren voldoende dik te zijn. Daarom plaatst men het best een deurblad van minimum 8mm - 10mm dik.

Offerte glazen deur? Klik hier

Soorten beglazing

 • Gehard glas: glazen deur in gehard glas of veiligheidsglas
 • Gekleurd glas: glazen deur in getint glas of gekleurd glas
 • Mat glas: glazen deur in gezuurd glas of glazen deur in melkglas
 • Gezandstraald: gezandstraalde glazen deur
 • Gelakt: geverfde glazen deur

Prijs glazen deuren

De prijzen liggen een heel stuk uit elkaar. Koop je een glazen draaideur in de Gamma of Brico, dan zal je tussen €200 - € 450 betalen. Je dient wel alles zelf op te halen en te plaatsen. Bovendien dienen de deuropeningen standaardmaten te hebben om de glazen deur te laten passen.

Bij nieuwbouw zal men sneller opteren voor de plaatsing van glazen binnendeuren op maat. Dergelijke deuren worden door een glazenier vakkundig geplaatst. Je mag gemiddeld rekenen op een kost tussen € 1.000 - € 1.200 voor een glazen binnendeur met normale afmetingen. Alles wordt wel opgemeten, geleverd en geplaatst.

Offerte glazen binnendeuren

Glazen binnendeur kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Glazen deur op maat laten maken

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte