Glazen scharnierdeuren

Naast de glazen schuifdeuren kan je opteren voor de plaatsing van glazen draaideur met scharnieren. De deur kan voorzien worden van zichtbare of onzichtbare scharnieren. De scharnieren kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden: in de muur en met een vloerveer.

Toepassing

Scharnier van een glazen deur

Scharnierdeuren in glas worden toegepast in de badkamer als badkamerdeur of in de douche als glazen douchedeur. Maar ook in leefruimtes wordt de scharnierdeur geplaatst. Denk maar als glazen binnendeur tussen hal en leefruimte. Ook in kantoren en bureelruimtes worden glazen scharnierdeuren geplaatst in combinatie met glazen wanden en glazen scheidingswanden.

 

Soorten glazen scharnierdeuren

  • Zijdelingse scharnieren
    Tegen de zijkant van de deuropening ( muur of kader ) worden de scharnieren opgehangen. 
  • Boven- en onderscharnieren
    Het deurblad wordt voorzien van een onder- en bovenschoen, ook wel een vloerpomp genoemd.

Glazen scharnierdeur met of zonder kader

Glazen deur in mat glasOpteer je om een glazen deur met omlijsting te plaatsen, dan kan de kader bestaan uit hout of aluminium. Vooral aluminium binnendeuren met glas zijn populair. Ze zijn populair omdat je dankzij de aluminium deurkader een glazen binnendeur met onzichtbare scharnieren kan plaatsen.

Je kan ook opteren om een pivotdeur te plaatsen met vloerveer, deze deuren worden ook wel taatsdeuren genoemd.

Plaats je een glazen deur zonder omlijsting, dan zullen de scharnieren in de meeste gevallen zichtbaar zijn.

Sluitmechanisme

Glazen deur met vloerveerOok de manier waarop de deur zich sluit kan anders zijn. Enerzijds kan je opteren voor doorslaande glazen deuren. Dankzij doorslaande scharnieren, gaat de glazen deur langs beide zijden open en dicht. Het deurblad kan 180° gedraaid worden. Wens je dat de draaideur in glas zich automatisch sluit, dan kan je opteren voor de plaatsing van zelfsluitende glazen draaideuren, deze worden voorzien van scharnieren met automatische terugloop of zelfsluitende scharnieren. Vanaf een bepaalde hoek sluiten de deuren zichtzelf.

Om de glazen deur te sluiten, kan je opteren voor de plaatsing van een slotkast of een deurrolschieter.

Glas voor scharnierdeuren

De deuren kunnen geplaatst worden in zeer veel soorten glas. Meestal gaat het om gehard veiligheidsglas.

Prijs scharnierdeur = Gratis offerte aanvragen

Glazen scharnierdeur kopen of bestellen? Wens je de prijzen te ontvangen, vraag dan eerst een vrijblijvende offerte op maat aan. U ontvangt de prijzen volgens type, afmetingen, afwerking en soort glas.

Glazen scharnierdeur op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte