Getint glas op maat laten maken

Wat is getint glas?

Getint glas, ook wel gerookt glas of gekleurd glas genoemd is glas dat in de massa gekleurd is. Gekleurd glas maakt men door toevoeging van grondstoffen voordat het smeltproces in de oven start. Elke grondstof geeft een bepaalde kleur aan het glas. Het glas is nog steeds doorzichtig wat niet het geval is met gelakt glas. Getint glas is meestal verkrijgbaar in gehard glas waardoor het tot 5x sterker is dan gewoon floatglas.

Zo wordt getint glas zeer veel in badkamers gebruikt als glazen douchewand of glazen badwand maar ook als glazen wandbekleding, glazen scheidingswand, spatwand in de keuken of als glas voor de productie van glazen meubelen. Zowel in particuliere gebouwen als in kantoren en bedrijven wordt de beglazing veel gebruikt als glazen deur in getint glas ( binnendeur / douchedeur / saunadeur...) .Getint glas is in een aantal kleuren / tinten verkrijgbaar zoals brons, grijs, groen, bruin, blauw, geel...

Glazen wand in getint glas

Dikte getint glas

Getint glas kan je in verschillende diktes bestellen of kopen. De dikte van het glas is afhankelijk van de toepassing van getint glas. De meest geplaatste diktes zijn:

  • 4 mm getint glas
  • 5 mm getint glas
  • 6mm getint glas
  • 8mm getint glas
  • 10mm getint glas
  • 12mm getint glas

Toepassing getint glas

Het voordeel van getint glas is dat het bijna overal toegepast kan worden, als enkele glasplaat maar ook in combinatie met verschillende glasplaten:

Glazen douchewand in brons getint glas

Soorten getint glas

Getint glas op maat gesneden

Alle getint glas kan op maat van de klant gesneden worden. Alle vormen zijn mogelijk, denk maar aan het vierkant, rechthoek, rond of ovaal.

Prijs getint glas

We kunnen enkel richtprijzen per m² meegeven aangezien alles op maat wordt gesneden, geslepen en gefreesd. We raden aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen om de juiste prijs te kennen.

Glas Dikte Prijs
Gehard getint veiligheidsglas ( brons / grijs / groen... ) 4mm €75 / m²*
Gehard getint veiligheidsglas ( brons / grijs / groen... ) 6mm €100 / m²*
Gehard getint veiligheidsglas ( brons / grijs / groen... ) 8mm €125 / m²*
Gehard getint veiligheidsglas ( brons / grijs / groen... ) 10mm €155 / m²*

* Prijzen zijn inclusief BTW & randafwerking, exclusief opmeten, leveren en plaatsen.

Getint glas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte