Beloopbaar glas op maat laten maken

Wat is beloopbaar glas?

Onder beloopbaar glas of loopglas wordt glas verstaan dat zeer hoge (punt)lasten dient te kunnen dragen. Zeker als het glas horizontaal wordt geplaatst met kleine opleg.

Beloopbaar glas bestaat meestal uit 3 of meerdere glasplaten die voorzien zijn van een onzichtbare folie of een matte, heldere of gekleurde folie. Het voordeel van het gebruik van deze taaie folie is dat bij glasbreuk de gebruiker er niet zal doorvallen. Beloopbaar glas valt onder de noemer veiligheidsglas omdat het geheel van glasplaten en folies zeer sterk is. Beloopbaar glas bestaat uit meerdere lagen floatglas of in combinatie met gehard glas. Het wordt ook wel gelaagd glas genoemd.

Nat glas is zeer gevaarlijk om op te lopen, daarom wordt de bovenzijde van loopglas meestal voorzien van een anti-sliplaag d.m.v. grove coating, een gestraald oppervlak of een gelazerd oppervlak.

Mat loopglas

Dikte loopglas

De dikte van loopglas is moeilijk op voorhand te bepalen. Alles hangt af van de toepassing ( particulier / bedrijf / openbaar ), overspanning van het glas, de maximale belasting en constructie dat het glas zal ondersteunen ( 1-zijde, 2-zijden, 3-zijden of 4-zijden ). Meestal dient een opleg van minimum 3cm voorzien te worden. Doordat loopglas uit verschillende glaspanelen bestaat, zal men standaard afmetingen hanteren om het glas samen te stellen. In samenspraak met een ingenieur en glazenier zal bepaald worden hoe dik het glas dient te zijn.

  • Tot een afmeting van 100x100 cm = 8.8.8.4 ( 25.5mm ) glasdikte
  • Groter dan een afmeting van 100x100 cm = 10.10.10.8  ( 33 mm ) glasdikte
  • Groter dan een afmeting van 200x200 cm = 12.12.12.8 (  39 mm ) glasdikte

Glazen beloopbare lichtstraat op maat

Toepassing loopglas

Loopglas wordt zowel binnen als buiten toegepast. Het voordeel van loopglas is dat het perfect toegepast kan worden in particuliere woningen, kantoren en bedrijven:

Soorten beglazing voor loopglas

Loopglas op maat gesneden

Alle loopglas kan op maat van de klant gesneden worden. Meestal wordt de vorm tot het vierkant of rechthoek beperkt.

Glazen trap met traptreden

Afwerking gehard glas

Beloopbare beglazing laat zich vrij makkelijk bewerken. De randen en hoeken van het glas kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden. Je kan opteren voor loopglas met rechte hoeken maar ook met schuine hoeken of loopglas met ronde hoeken. Er kunnen gaten en uitsparingen geboord of gefreesd worden. De randen van gehard glas kunnen op verschillende manieren geslepen worden. Meestal worden ze rondom rond poly-geslepen geslepen.

Prijs loopglas

We kunnen enkel richtprijzen per m² meegeven aangezien alles op maat wordt gesneden en afgewerkt We raden aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen om de juiste prijs te kennen.

Glas Dikte Prijs
Gehard gelaagd glas 8.8.8.4 ( 25.5 mm ) €350 / m²

* Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief opmeten, leveren en plaatsen.

Beloopbaar glas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte