Gezandstraald glas op maat laten maken

Wat is gezandstraald glas?

Gezandstraald glas wordt bekomen door fijn korrelmateriaal ( meestal zand ) onder hoge druk tegen het glas te spuiten. Hierdoor wordt het glas mat maar laat wel nog licht door. Gezandstraald glas wordt volledig op maat van de klant in het glasatelier gemaakt. Je kan het glas personaliseren door er een motief, tekening, logo of dessin ( strepen / lijnen / stroken... ) op te plaatsen.

Men bekomt een mooi resultaat doordat met werkt met een speciale folie die op het glas wordt aangebracht. De uitsparingen worden weggenomen daar waar het glas mat gemaakt zal worden. Zandstralen kan op verschillende soorten glas zoals gewoon vlak glas maar ook op gehard glas / veiligheidsglas, afhankelijk van de toepassing van het glas. Zandstralen is ook mogelijk op veiligheidsglas en meerdere glasplaten waartussen zich een doorzichtige folie bevindt.

Dikte gezandstraald glas

Gezandstraald glas kan je in verschillende diktes bestellen of kopen. De meest voorkomende diktes zijn 4,5,6,8,10... tot 19 mm.

Toepassing gezandstraald glas

Het voordeel van gezandstraald glas is dat het bijna overal toegepast kan worden, als enkele glasplaat maar ook in combinatie met verschillende glasplaten:

Soorten gezandstraald glas

Prijs gezandstraald glas

We raden aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen om de juiste prijs te kennen.

Gezandstraald glas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte