Glazen schuifwanden

De glazen schuifwand kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Dankzij de plaatsing van een glasschuifwand in je veranda of poolhouse waan je je buiten en wordt de veranda of overkapping een extra ontspanningsruimte.

Glazen schuifwanden voor binnen

Binnenin kan de glazen wand bijvoorbeeld fungeren als vaste glazen wand tussen 2 ruimtes, denk maar tussen de keuken en de leefruimte of tussen een gang en een leefruimte. Dankzij het gebruik van glas zorg je voor veel transparantie binnenin, waardoor daglicht verschillende ruimtes kan bereiken. De vaste glazen wand kan perfect gecombineerd worden met een glazen draaideur of een glazen schuifdeur.

Uiteraard is het ook mogelijk om een volledige glazen wand met schuifdeuren te voorzien. In woningen en kantoren worden bijvoorbeeld veel glazen systeemwanden of glazen scheidingswanden geplaatst.

Glazen schuifwanden voor buiten

Glazen schuifwanden voor buiten worden op maat gemaakt om nieuwe en bestaande tuinconstructies zoals de veranda, pergola, terrasoverkapping, tuinkamer of poolhouse om te toveren tot extra ruimte waar het aangenaam is om te vertoeven. Op een gezellige zomeravond kan je jezelf en je gasten beschermen tegen insecten, wind, regen en wind, stof... dankzij de plaatsing van vaste en schuifbare glazen wanden. Maar ook in de winter geniet je van een prachtig sneeuwlandschap. De mogelijkheden zijn enorm en kunnen allemaal op maat van de klant gemaakt worden.

Je kan er bijvoorbeeld ook voor opteren om een deel van de overkapping te voorzien in vaste glazen panelen, die dan ook direct fungeren als glazen windscherm. Om de toegang tot je veranda of overkapping mogelijk te maken kan je glazen draaideuren plaatsen, schuifdeuren of opteren om een deel of de volledige voorzijde uit te rusten met glazen schuifwanden. Indien je wenst is het mogelijk om de volledige veranda te openen door de panelen achter elkaar te schuiven. De panelen kunnen naar links en/of naar rechts kunnen geschoven worden.

Ten slotte is het ook mogelijk om een balkon of hoger gelegen terras af te sluiten met een glazen wand of een glazen terrasafsluiting. In combinatie met een glazen balkonbalustrade geniet je maximaal van je uitzicht.

Glasdikte en hoogte

Glazen schuifwanden zijn weerbestendig en bestaan meestal uit 8mm - 10mm dik gehard veiligheidsglas en worden dankzij een vlakke onderrail ( bodemrail ) en een bovenrail op hun plaats gehouden. Je kan ervoor opteren om frameloze schuifwanden te plaatsen, waardoor je zicht naar buiten toe maximaal is. Indien de panelen gesloten worden, overlappen ze elkaar minimaal. De panelen zijn standaard verkrijgbaar in een standaard breedte van 980mm-1200mm, een hoogte van 2000mm tot 3000mm.

Toepassingen 

  • Glazen veranda schuifwand;
  • Glazen terrasoverkaping schuifwand;
  • Glazen terras schuifwand;
  • Glazen balkon schuifwand;
  • Glazen poolhouse schuifwand;
  • Glazen pergola schuifwand;
  • Glazen badkamer schuifwand;
  • ...

Handgreep en tochtborstels

Om het glas open en dicht te schuiven kan je kiezen uit tal van verschillende soorten handgrepen ( RVS ) die passen bij de stijl van je veranda of terrasoverkapping. Indien gewenst kan je een cilinderslotkast laten installeren om alles netjes te kunnen afsluiten. Om tocht te voorkomen worden tochtborstels op de schuifdelen voorzien.

Prijs glazen schuifwand

Hier heeft men bijna altijd te maken met maatwerk, daarom is het zeer moeilijk om exacte prijzen mee te delen. Glazen schuifwanden kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Richtprijzen

Aantal schuifdeuren Hoogte Glas Prijs
1 schuifdeur ( 980mm ) 2000mm 6 mm gehard glas € 350*
2 schuifdeuren ( 1960mm ) 2000mm 6 mm gehard glas € 420*
4 schuifdeuren ( 3920mm ) 2000mm 6 mm gehard glas € 830*
6 schuifdeuren ( 5880mm ) 2000mm 6 mm gehard glas € 1.250*

* Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen, zijn inclusief BTW & verzending, exclusief montage.

Glas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte