Glazen windscherm

Windscherm voor balkon en terras

Een te winderig terras werkt irritatie op. Door een sterk wind wordt dineren en genieten op het terras erg moeilijk, vooral als het terras hoog gelegen is of als er veel open ruimte rondom het terras is. Op het dakterras en in de tuin kan het windscherm in glas goed gebruikt worden. Het zorgt voor directe beschutting.

Voor mensen die op hun open terras of balkon veel te kampen hebben met wind, kan de plaatsing van een glazen windscherm een goede oplossing bieden. Het scherm kan geplaatst worden op alle soorten terrassen voor particulieren maar ook op het horecaterras. Denk maar als glazen terrasscherm op de zeedijk.

Glazen tussenschot balkons

Standaard wordt helder gehard veiligheidsglas gebruikt, geschikt voor grote windbelasting. Het is mogelijk om bepaalde windschotten te voorzien van speciaal glas. Wens je geen inkijk, laat dan mat glas / melkglas of getint glas plaatsen. Indien gewenst kan je ook opteren voor figuurglas of gezandstraald glas.

Glazen tussenschot in mat glas voor balkon

Windscherm voor terrasoverkapping & pergola

Het windscherm houdt niet alleen de wind tegen maar kan kan je ook tegen koude en regen beschermen. Daarom wordt het scherm ook veel als glazen schuifwand van een terrasoverkapping of een balkon geplaatst. Hierbij wordt de open terrasoverkapping of het balkon volledig afgesloten door een glazen windscherm. Het is mogelijk om een vast glazen windscherm te combineren met een glazen schuifdeur of een draaideur.

Glazen windscherm binnen / buiten

Glazen windscherm op maat

Je kan de glazen wanden op maat laten maken, zodoende ze perfect passen op jouw terras. Het aluminium windscherm bijvoorbeeld is verkrijgbaar in een aantal RAL-kleuren. Grijs en wit zijn de meest geplaatste kleuren.

Toepassing glazen schermen

 • Glazen terrasscherm voor horecaterras;
 • Glazen terraswand voor terras & balkon;
 • Glazen windscherm voor terrasoverkapping;
 • ...

Soorten glazen windschermen

 • Frameless glazen windscherm; ( zonder frame of staanders )
 • Windscherm met frame en staanders; ( aluminium / hout / rvs )
 • Vast glazen windscherm;
 • Mobiel glazen windscherm; ( verplaatsbaar en eventueel opklapbaar )
 • Vrijstaand windscherm;
 • Glazen wand voor terrasoverkapping / pergola;
 • ...

Privacy windscherm tussen 2 balkons

Ook tussen terrassen of balkons van 2 bewoners van een appartement kan er een glazen windscherm geplaatst worden. Meestal wordt hier privacyglas of mat glas geplaatst. Bijna alle afmetingen zijn mogelijk.

Beter een balustrade?

Indien je een glazen windscherm op een dakterras wenst te plaatsen of op een hoger gelegen balkon, opteer je het best voor de plaatsing van een glazen balustrade voor terras. Informeer bij je gemeente wat de mogelijkheden zijn.

Prijs glazen windscherm

Hier heeft men bijna altijd te maken met maatwerk, daarom is het zeer moeilijk om exacte prijzen mee te delen.

Offerte aanvragen

Windscherm kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Glas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte