Glazen douchewand voor inloopdouches

Glazen douchewand inloopdoucheGlazen douchewanden zijn glaspanelen die geplaatst worden om het spatwater tijdens het douchen of baden op te vangen en af te voeren naar de afvoer. Ze worden gebruik om een open of gesloten douche te vormen.

Toepassing & plaatsing

De glazen douchewand wordt vooral in badkamers gebruikt. Het glas wordt toegepast als glazen inloopdouchewand waarbij het glas op de rand van de douchebak wordt geplaatst. In moderne badkamers worden tegenwoordig zeer veel gesloten en open inloopdouches geplaatst. Om de badkamer tijdens het douchen niet nat te maken worden vandaag tal van soorten glas gebruikt.

Het voordeel van glas is dat het zeer modern oogt, in tal van soorten glas verkrijgbaar is en de doucheruimte aangenaam warm blijft tijdens het baden. Glas is een ideaal product omdat het natuurlijk daglicht in de doucheruimte toelaat, het in alle vormen en afmetingen op maat gemaakt kan worden en vrij makkelijk te plaatsen is.

Het glas kan als enkele douchewand geplaatst worden maar kan ook in combinatie met een glazen douchedeur ( draaideur / schuifdeur ) een douchehoek of glazen douchecabine vormen. Ook in combinatie met vaste glazen panelen kan je elke doucheruimte op maat laten bouwen.

Glazen douchewand in gekleurd glas

Montage glazen douchewand

De glazen douchewand wordt geplaatst in doucheruimtes met of zonder douchebak. Wordt er met een douchebak gewerkt, dan wordt de wand meestal op de rand van de douchebak geplaatst. De hoogte van het glas kan je zelf kiezen. Meestal wordt een minimumhoogte van 200 cm aanbevolen. Het glas kan in / tegen de muur, het plafond en de vloer gemonteerd worden. Bij montage in het plafond of vloer, wordt gebruik gemaakt van aluminium u-profielen. Maar ook hulpstukken zoals de wandsteun, hoeksteun, hoekprofiel, plafondsteun of scharnierpunten kunnen onderdeel van de installatie vormen. Afhankelijk van de opstelling worden de profielen gebruikt. Ze kunnen bestaan in inox, RVS of aluminium.

Soorten douchewanden

  • Glazen douchewand voor inloopdouche; ( met of zonder douchebak )
  • Glazen douchewanden voor douchehoek;
  • Glazen douchewanden voor douchecabine;
  • Glazen wandbekleding of achterwand;
  • ...

Glazen douchewand in gehard glas

Glas douchewand

Soorten glas

Glazen douchewanden zijn in tal van soorten glas verkrijgbaar. De wanden bestaan meestal uit gewoon helder gehard glas. Het thermisch gehard glas is een soort veiligheidsglas dat voldoende dik is en de gebruiker tijdens het douchen beschermt bij eventuele glasbreuk. Wens je minder onderhoud, opteer dan voor glazen wanden die een ant-kalk behandeling ondergaan hebben.

Wens je meer privacy tijdens het douchen, dan kan je opteren voor de plaatsing van een glazen douchewand in mat glas, melkglas of gezuurd glas. Moderne badkamers worden tegenwoordig uitgerust met douchewanden in getint glas of douchewanden in gelakt glas. Er kan gewerkt worden met een kleurfolie. ( zwart, grijs, blauw, oranje... )

Wie graag van een tekening of motief houdt, kan het glas laten zandstralen of laten personaliseren met een dessin.

Dikte glazen wand

De dikte van het glas hangt grotendeels af van de afmeting van de glazen douchewand en hoe de montage zal verlopen. Meestal zal de glaswand een dikte tussen 8mm - 10mm hebben.

Glazen douchewand met draaideur

Glazen douchewand op maat

Alle stukken glas worden perfect op maat gesneden zodoende ze perfect in jouw badkamer passen. Alle randen worden rondom plat poly geslepen en indien nodig worden boorgaten voorzien voor montage van deurbeslag om steunprofielen.

Prijs glazen douchewand

Een douchewand in glas laten maken is bijna altijd maatwerk, daarom is het zeer moeilijk om exacte prijzen mee te delen. Glazen wand kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Prijsvoorbeeld

Afmetingen Glas Montage Prijs
1000 mm x 2550 mm 10 mm - helder - gehard Aluminium u-profielen € 480*

* Prijs exclusief btw, inclusief levering en montage

Glas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte