Glazen tafelbladen & werkbladen op maat

Glazen tafelbladen, tabletten en werkbladen zijn te verkrijgen in tal van vormen, denk maar aan het rechthoekig tafelblad, vierkant tafelblad en rond tafelblad. Glas beschermt jouw tafel en heeft een moderne uitstraling. Het tafelglas kan volledig op maat gemaakt worden volgens glasdikte en soort glas dat je wenst.

Glazen tafelblad voor alle soorten tafels

Alle tafels met een onderstel in inox, hout, MDF of aluminium zoals salontafels, eettafels, keukentafels en tuintafels kunnen mooi afgewerkt worden met een hardglazen tafelblad. Maar ook in de badkamer kan een glasplaat geplaatst worden, denk maar aan een glazen toiletmeubel of een glazen wastafelblad. Heb je te kampen met glasbreuk, geen probleem. Alle tafelbladen worden op maat afgesneden, geleverd en geplaatst.

Ook in horecaruimtes kan glas geplaatst worden. Denk maar aan de glas voor horecatafels en terrastafels. Ook in kantoorruimtes zijn glazen tafelbladen voor bureaumeubelen zeer populair, ze maken de kantoorruimte zeer modern en licht.

Vormen

  • vierkant glazen tafelblad
  • rechthoekig glazen tafelblad
  • rond glazen tafelblad
  • ovalen glazen tafelblad

Glas beschermt houten tafels

Houten salontafels of tuintafels in teak, beuk, eik... zijn gemaakt in zachte houtsoorten en zijn daarom gevoelig voor vuil en krassen. Je kan het hout beschermen door er een glazen tafelblad op te plaatsen. Indien je er een helder glaspaneel op plaatst, blijf je altijd het hout zien waardoor je kan blijven genieten van de tafel. Opteer voor extra helder glas als je het hout 100% zichtbaar wenst te houden. Je kan het glas vlak of met afstandshouders op het houten tafelblad plaatsen.

Dikte glazen tafelblad

Glazen tafelbladen worden uitgevoerd in gehard glas. Wordt jouw tafelblad volledig ondersteund, kies dan een tafelblad met een dikte van maximum 6mm. Wordt het blad slechts op een paar punten ondersteund, kies dan voor een dikte van minimum 8mm. Tafelbladen groter dan 2m² worden het best uitgevoerd in een dikte van minimum 10mm. Dergelijk glas is tot 5 keer sterker dan gewoon floatglas.

Glazen werkblad keukens

Vlak glas kan ook perfect gebruikt worden als glazen keukenblad / werkblad van keukenblokken of als glazen aanrecht. Combineer hetzelfde soort glas van jouw keukentafel met het kookeiland en spatwand en je keuken oogt supermodern. Het glazen werkblad is zeer onderhoudsvriendelijk en kan volledig op maat gemaakt worden. Alle soorten glas, vormen en uitsparingen zijn mogelijk.

Soorten glas voor tafelbladen

De soorten glas die gebruikt kunnen worden zijn oneindig. Wie graag een doorzichtig of transparant tafelblad heeft kan opteren voor een glazen paneel in gewoon helder glas. Dit soort glas heeft die typische groene kleur. Wie liever geen groene glans in de glasrand heeft, kan opteren voor een glazen tafelblad in extra helder glas. Dit soort glas wordt ook wel diamantglas genoemd.

Wie liever een gekleurd tafelblad heeft, kan opteren voor de plaatsing van een hardglazen tafelblad in getint glas of een tafelblad in gekleurd glas. Populaire kleuren zijn wit, zwart en grijs. Een andere optie is een gelakt tafelblad. Populair zijn ook de glazen tafelbladen in mat glas of wit gezuurd glas. Als laatste kan je opteren voor spiegelglas of hoogglans glas.

Afwerking glasranden en hoeken

Alle randen worden altijd facet en plat poly geslepen. Zo zijn zowel de zijkanten van het glas als de hoeken van het glas niet meer scherp waardoor je je niet kan snijden aan het glas. Je kan de tafel ook met afgeronde hoeken of schuine hoeken laten maken.

Prijs glazen tafelblad

Voor een tafelblad van 900 x 900mm in 10mm gewoon gehard glas mag je rekenen op een kost van +/- €110 excl. BTW. Voor een glazen tafelblad van 1800 x 900mm in 10mm wit mat glas mag je rekenen op een kost van +/- € 520 excl. BTW.

Afmetingen Vorm Glas Prijs*
700mm x 1200mm Rechthoekig 8 mm blank gehard glas € 120*
800mm x 1200mm Rechthoekig 8 mm blank gehard glas € 140*
900mm x 1200mm Rechthoekig 8 mm blank gehard glas € 160*
1000mm x 1800mm Rechthoekig 8 mm blank gehard glas € 260*
900mm x 900mm Vierkant 10 mm blank gehard glas € 110*
1800mm x 900mm Rechthoekig 10 mm wit mat glas € 520*

* * Prijzen zijn voor gehard glas, incl. BTW, exclusief opmeten en levering.

Veel gestelde vragen over glazen tafelbladen

  • Een glazen tafelblad in gewoon doorzichtig gehard glas op maat gemaakt, kost ongeveer € 110 - € 140 / m² incl. BTW. Exclusief levering en plaatsing.

  • Best opteer je voor vlak gehard glas. Dat soort glas is tot 5x sterker dan gewoon floatglas.

  • Indien het glas op een bestaand blad wordt geplaatst, volstaat een dikte van 6mm. Wordt het niet volledig ondersteund, dan opteer je het best voor een dikte van 8mm. Bij een glasoppervlakte van meer dan 2m², opteer je het best voor een dikte van 10mm.

  • Je mag rekenen om een meerprijs van +/- 60% voor ronde beglazing voor tafels.


Offerte glazen tafelblad op maat

Een glazen tafelblad kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Een tafelblad op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte