Glazen tafelblad op maat voor tuintafels

Tuintafel met glazen bladGlazen tuintafelblad nodig? Wat kost het op maat laten maken van een tafelblad in glas en wat zijn de soorten glas die voor buiten gebruikt kunnen worden?

Tafelblad voor buiten

Het glazen tafelblad voor buiten kan geplaatst worden op tal van soorten buitentafels zoals tuintafels in hout zoals teaktafels, natuursteen ( graniet, blauwe steen, marmer, basalt... ) aluminium, kunststof, wicker, lounge salontafels, bijzettafels, picknicktafels, bartafels & statafels, enz... Bescherm het tafelblad van jouw nieuwe tuintafel door er een stuk glas op maat op te plaatsen.

Afmetingen glas voor tuintafels

Het glas kan door de glazenier op verschillende formaten op maat gesneden worden. U geeft de afmetingen door, een paar dagen later kan je het glazen tafelblad zelf afhalen of laten leveren en plaatsen. De meest voorkomende afmeting zijn de ronde glazen tafelbladen zijn Ø 600mm, Ø 800mm, Ø 1100, Ø 1500mm, Ø 1800mm voor vierkante en rechthoekige tuintafels hebben de meestal tafelbladen afmetingen van 1.400 x 800 mm, 1.600 x 800 mm, 1.800 x 900 mm, 2.000 x 900 mm, 2.000 x 1.000 mm en 2.200 x 1.000 mm.

Vorm glazen tafelblad

Bijna elke vorm kan op maat gesneden worden of een combinatie van onderstaande vormen:

 • vierkant glazen tuintafelblad;
 • rechthoekig glazen tuintafelblad;
 • rond glazen tuintafelblad;
 • half-rond glazen tuintafelblad;
 • ovalen glazen tuintafelblad;
 • afgeschuind glazen tuintafelblad;

Dikte glas tuintafel

Wordt de glasplaat enkel op de kanten en hoeken ondersteund door het frame, dan laat je het best een glazen tafelblad op maat maken dan minimum 8mm of 10mm dik. Ben je van plan om een glasplaat op het tafelblad van je tuintafel te plaatsen, dan kan de dikte beperkt worden door 6mm. Zal de tuintafel zeer zwaar belast worden, dan kan je veiligheidsglas voorzien. Dat soort glas bestaat uit meerdere glasplaten waartussen een folie wordt geplaatst.

Soorten glas voor buitenmeubelen

Glas voor tuintafels zal meestal gemaakt worden in vlak gehard glas daar het buitenglas veel gevoeliger is voor glasbreuk ( zon, regen, zuur, hagel, spelende kinderen, temperatuurverschil... ). Bij glasbreuk, zal je geen glasscherven zien maar zal het glas in duizenden stukjes uiteenvallen. Wordt het glazen tafelblad op een bestaand tafelblad in bijvoorbeeld hout of wicker geplaatst, dan opteer je het best voor helder glas. Zo zie je doorheen het glas nog mooi de houtstructuur of de gevlochten wicker. Als tafelblad voor aluminium tuintafels wordt meestal geopteerd voor mat glas of gelakt glas. Dat soort glas past perfect bij tuintafels die voorzien zijn van een witte of zwarte poedercoating. Bijzettafeltjes en kleine tuintafels zijn ook mooi in gekleurd of getint glas. De kleurmogelijkheden zijn hier enorm groot.

Volgende glassoorten kan je toepassen op tuintafels:

 • Helder gehard glas: veiligheidsglas glas met groene tint;
 • Extra helder glas: ook wel diamantglas of kristalglas genoemd;
 • Gekleurd glas: getint glas in wit, zwart, grijs, blauw, groen, rood, oranje, paars, geel;
 • Gelakt glas: glas voorzien van een gekleurde laklaag;
 • Mat glas: ook wel privacyglas, gezuurd glas of satijnglas genoemd;
 • Gezandstraald glas: maak je eigen tekening, figuur of logo in het glas:
 • ...

Afwerking

De randen van het glas wordt meestal poly-geslepen om snijwonden tijdens het vervoer en gebruik te voorkomen. De hoeken kunnen recht ( 90° ) of afgeschuind worden. Het is ook mogelijk om je eigen logo te laten zandstralen in de tuintafel. Zo kan je alle tuintafels personaliseren. De glazenier kan ook gaten boren of uitsparingen in het glas voorzien om het glazen blad aan het frame te monteren.

Tafelglas gebroken?

Of is het glas van de tuintafel gebroken? Bestel dan zo snel mogelijk een nieuw stuk glas bij de glazenier.

Prijs glazen tafelblad

Afmetingen tuintafel Vorm Glas Prijs
1400mm x 800mm Rechthoekig 8 mm blank gehard glas € 165*
1600mm x 800mm Rechthoekig 8 mm blank gehard glas € 185*
1800mm x 900mm Rechthoekig 8 mm blank gehard glas € 235*
2000mm x 900mm Rechthoekig 8 mm blank gehard glas € 265*
2000mm x 1000mm Rechthoekig 8 mm blank gehard glas € 290*
2200mm x 1000mm Rechthoekig 8 mm blank gehard glas € 320*
Ø 900mm Rond 8 mm blank gehard glas € 210*
Ø 1200mm Rond 8 mm blank gehard glas € 280*

* Prijzen zijn voor blank gehard glas met een dikte van 8mm. Prijzen zijn incl. BTW, exclusief opmeten en levering.

Offerte glazen tuintafelblad op maat

Een glazen tafelblad voor tuintafel kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Een tafelblad op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte