Glazen tafelblad op maat voor bureautafel

Bureaublad in helder gehard glasHet glazen bureaublad wordt op verschillende soorten kantoormeubelen toegepast. Welk soort glas wordt gebruik en wat is de prijs van een bureaublad in glas?

Toepassing glazen bureaublad

Het glazen tafelblad kan geplaatst worden op tal van soorten bureau's, denk maar aan bureautafels, computertafels, vergadertafels, printertafels, receptiemeubelen, kantinetafels enz... Voor elk soort meubelen kan een glazen bureaublad op maar gesneden worden. Je kan alles zelf opmeten of je laat het opmeten door een glazenier of glasbedrijf. Is het vlak glas van jouw bureau gebroken of vertoont het barsten, laat het dan zo snel mogelijk vervangen door een nieuw stuk glas.

Afmetingen glas voor kantoormeubelen

Glas voor bureautafels kan in verschillende afmetingen gemaakt worden. Of dit nu voor een kleine of grote tafel is. Dient er een stuk glas op een grote vergadertafel geplaatst te worden, dan zullen er verschillende stukken naast elkaar geplaatst worden. Over het algemeen mag je er van uitgaan dat 1 glazen platen een maximum afmeting heeft van 2m². Ook voor kleinere bureaumeubelen met afmeting 80 x 120cm / 90 x 140cm / 100 x 160 cm / 100 x 180cm.. kan een glazen bureaublad op maat gemaakt worden.

Vorm glazen bureaublad

Bijna elke vorm kan op maat gesneden worden of een combinatie van onderstaande vormen:

 • vierkant bureaublad;
 • rechthoekig bureaublad;
 • rond bureaublad;
 • half-rond bureaublad;
 • ovaal bureaublad;
 • afgeschuind bureaublad;
 • gebogen bureaublad;
 • bureaublad met uitsparingen;

Dikte glas bureautafel

De dikte hang af van de afmetingen van de glasplaat en of deze wordt ondersteund of niet. Glas dat op het blad van bijvoorbeeld een houten tafel geplaatst wordt, dient een minimumdikte van 6mm te hebben. Wordt het blad door een aantal steunpunten op zijn plaats gehouden dan wordt een dikte van minimum 8mm aangeraden. Worden er 2 glasplaten aan elkaar verlijmd, dan zal de dikte iets minder zijn. ( bvb 2 x 6mm )

Soorten glas

Meestal wordt er gehard vlak glas toegepast als glazen bureaublad. Dat soort glas is vele malen sterker dan gewoon vlak floatglas. Bij grote afmetingen ( zelfdragend glas ), kunnen er 2 glasplaten op elkaar geplaatst worden. Deze worden door middel van een folie aan elkaar gelijmd. Dit soort glas noemt men ook veiligheidsglas. Mooi zijn de gekleurd tafelbladen of de glazen bureautafels in mat glas. Volgende glassoorten kunnen gebruikt worden voor kantoormeubelen:

 • Helder gehard glas: veiligheidsglas glas met groene tint;
 • Extra helder glas: ook wel diamantglas of kristalglas genoemd;
 • Gekleurd glas: getint glas in wit, zwart, grijs, blauw, groen, rood, oranje, paars, geel;
 • Gelakt glas: glas voorzien van een gekleurde laklaag;
 • Mat glas: ook wel privacyglas, gezuurd glas of satijnglas genoemd;
 • Gezandstraald glas: maak je eigen tekening, figuur of logo in het glas:
 • ...

Afwerking

De randen van het glas wordt meestal poly-geslepen om snijwonden tijdens het vervoer en gebruik te voorkomen. De hoeken kunnen recht ( 90° ) of afgeschuind worden. Het is ook mogelijk om je eigen logo te laten zandstralen in het bureaublad. Zo kan je alle bureaumeubelen personaliseren. De glazenier kan ook gaten boren of uitsparingen in het glas voorzien om bijvoorbeeld kabels door te steken.

Prijs glazen bureaublad

Afmetingen bureaublad Vorm Glas Prijs
700mm x 1200mm Rechthoekig 8 mm blank gehard glas € 120*
800mm x 1200mm Rechthoekig 8 mm blank gehard glas € 140*
900mm x 1200mm Rechthoekig 8 mm blank gehard glas € 160*
1000mm x 1800mm Rechthoekig 8 mm blank gehard glas € 260*

* Prijzen zijn voor blank gehard glas met een dikte van 8mm. Prijzen zijn incl. BTW, exclusief opmeten en levering.

Offerte glazen bureaublad op maat

Een glazen tafelblad voor bureau's kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Een tafelblad op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte