Glazen trappen & beloopbaar glas

Glazen traptreden in gelaagd glasWelk soort glas kan je gebruiken in de opbouw van een glazen trap? Wat zijn de onderdelen en wat is de prijs van beloopbaar glas?

In een licht en modern interieur, is de glazen trap een echte eyecatcher. De speling van daglicht in de glazen treden en bordessen, de glazen trapleuning of een glazen trapwand maakt het een speciaal object en bijzonder interessant om naar te kijken. Al het gebruikte glas in combinatie met een onderliggende trapconstructie in metaal of aluminium maakt van de glazen trap een buitengewone constructie. De glazen trap bestaat uit een aantal onderdelen zoals de glazen traptreden, de glazen trapleuning en het glazen bordes.

Toepassing glas

Glas voor trappen wordt gebruikt voor tal van soorten trappen, denk maar aan de gewone rechte steektrap maar kan ook voor de draaitrap of spiltrap. De glazen trap wordt geplaatst in de traphal maar ook meer en meer in de leefruimte. Hij kan zowel vrijstaand als tussen 2 muren geplaatst worden. Maar niet alleen in particuliere woningen, ook in de traphal van kantoorruimtes staat hij prachtig.

Trapconstructie of zwevende glazen trap

Een glazen trap wordt meestal gedragen door een onderliggende constructie ( 2 trapbomen ) waarop de glazen treden en de trapleuning worden geplaatst. De drager kan bestaan uit hout, aluminium of een stalen trapconstructie. In moderne interieurs worden veel zwevende glazen traptreden gebruikt, zonder onderliggende trapconstructie. Hierdoor lijkt het of de treden zweven. Ze zweven dankzij hun bevestiging in de muur.

Soorten trapglas

Traptreden in glas

Glazen treden in glas worden vervaardigd in gehard veiligheidsglas. Tussen de treden wordt een onzichtbare folie geplaatst. Bij glasbreuk blijven de stukken glas aan de folie hangen. Afhankelijk of er al dan geen drager aanwezig is, worden er 1 of meerdere glasplaten op elkaar geplaatst. De treden kunnen in verschillende vormen op maat gesneden worden, zoals rechthoekig en afgerond.

Glazen bordes & tussenvloeren

Ook het bordes of tussenvloer van de trap kan perfect loopglas geplaatst worden. Loopglas maakt het mogelijk om traditionele vloeren of trapbekleding te vervangen door glazen platen of panelen. Het glazen bordes kan uitgevoerd worden in verschillende soorten glas.

Trapbekleding in glas

Heb je reeds een bestaande trap, dan kan je de treden laten bekleden met glasplaten. Het glas is speciaal loopglas om te plaatsen op traptreden in beton, hout of aluminium.

Glazen trapleuning

Niet alleen de trapleuning kan in veiligheidsglas gemaakt worden, ook als valbescherming wordt glas gebruikt. Denk maar aan de glazen balustrade rondom de trapopening of de glazen trapwand voor het trapgat. De glazen trapleuning vervangt de traditionele leuning in hout of metaal. Samen met de traptreden vormt de leuning één mooi geheel. Het maakt van de trap een sierlijk en licht gebruiksvoorwerp.

Glazen balustrade spiltrap

Glazen vloeren

Glazen vloeren bestaan uit beloopbaar glas en worden toegepast op het dakterras van een plat dak, tussen 2 verdiepingen als loopvloer of als tussenbordes van een trap. Meestal worden er glazen vloertegels of glazen vloerdallen geplaatst.

Glazen vloertegel

Prijs glazen trap

Het quasi onmogelijk om richtprijzen van glazen trappen mee te delen. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal criteria zoals:

  • afmetingen trap;
  • aantal treden;
  • soort balustrade; ( glas / metaal / hout )
  • soort trap; ( recht / wentel / draai... )
  • soort trapboom; (enkel / dubbel / geen )
  • constructie trap; ( aluminium / hout / zwevende trap... )
  • ...

Prijs glazen trap(treden) op maat

Loopglas kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Glazen trap / traptreden op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte