Glazen trapbalustrade

Wat is de glazen trapleuning

De trapleuning in glas dient als valbescherming voor mensen die de trap gebruiken. Het geeft de trap een zeer moderne uitstraling. De leuning kan zowel voor de binnentrap of buitentrap toegepast worden en laat zeer veel licht door.

Toepassing trapleuning in glas

De glazen trapleuning wordt als balustrade voor trappen, bordes en tussenvloer geplaatst maar ook als glazen borstwering rond de trapopening, trapgat of vide. Maar ook als valbescherming voor roltrappen wordt ze toepgast. De glazen trapleuning kan geplaatst worden op de rechte trap, bloktrap, trap met bordes, ronde trap, wenteltrap, spiltrap, roltrap... en dit zowel thuis als in openbare gebouwen en kantoren.

Glazen trapleuning in gelaagd veiligheidsglas

Vormen

Glazen trapbalustrades kunnen zowel recht, afgerond als gebogen op maat gemaakt worden. De vorm is meestal afhankelijk van de vorm van de trap.

Montagemogelijkheden

Glazen trapleuning kan op een aantal manieren gemonteerd worden.

 • Tegen de trapboom
  Over het algemeen is het mogelijk om verschillende glaspanelen tegen elkaar te monteren zonder tussenstijl of profiel. Meestal gaat het dan hier om een zijdelingse montage tegen de trapboom. Het glas wordt op zijn plaats gehouden door middel van zogenaamde afstandshouders of punthouders. In het glas en de trapboom worden een aantal gaten geboord waarin de glasdragers worden gemonteerd.

 • Op de trapboom
  Bij een montage van het glas op de trapboom kan gewerkt worden met een u-profiel of glasklem. Een andere mogelijkheid is om het glas te monteren tussen verticale trapstijlen. Het is een zeer stevige oplossing maar je verliest het doorlopend effect van het glas.

 • In de trapboom
  Wens je geen punthouders, afstandshouders, profielen of glasklemmen te zien, dan kan je het glas perfect in de trapboom laten plaatsen. De glasklem wordt in de trapboom verwerkt.

 • In de vloer of plafond
  Je kan de trapleuning in glas tegen de trap laten monteren en laten doorlopen tot tegen het plafond. Hier kan je opteren om het profiel in het plafond te laten wegwerken of om het zichtbaar te houden. Werk je met een glazen borstwering rondom een trapgat of een liftkoker, dan kan je het profiel op een bestaande vloer monteren of volledig laten wegwerken in de chape. Een andere mogelijkheid is de plaatsing van een glazen trapwand.

Trapleuning in getint glas

Soorten glasleuningen

Het glas dat gebruikt wordt als trapleuning of borstwerking is meestal gelaagd gehard glas. Er worden meerdere glaspanelen tegen elkaar geplaatst met daartussen een zichtbare of onzichtbare folie. De glassoorten die gebruikt worden zijn:

 • helder of extra helder glas;
 • getint of gekleurd glas;
 • mat of melkglas;
 • gezandstraald glas;
 • ...

Wel of geen handgreep

Je kan opteren om een handreep te plaatsen of niet. Een trapleuning zonder handgreep oogt zeer modern maar is zeer gevoelig aan vette vingers. Om dat op te lossen kan je opteren voor een glazen trapleuning in mat glas of voor de plaatsing van een handgreep. Weet dat je met een handgreep meer grip hebt én dat het de stevigheid van de glasconstructie ten goede komt. Bovendien dient het glas perfect geslepen te zijn om geen snijwonden op te lopen. Hangrepen zijn verkrijgbaar is aluminium, hout of inox... afgerond of recht.

Trapleuning in wit melkglas

Glazen trapleuning op maat

Bijna alles is maatwerk: het glas, handgreep, montageprofielen... De glazenier of glasbedrijf komt alles ter plaatse opmeten waarna in het glasatelier de glasplaten op maat worden gemaakt. De glazenier zal rekening houden met de juiste afmetingen, boorgaten, het soort glas en hoe het glas gemonteerd dient te worden. Uiteraard is ervaring vereist. Hou er rekening meer dat de kost voor het monteren bijna gelijk is aan de kost voor het op maat snijden en afwerken van het glas. Het monteren dient met alle zorg te gebeuren en is echt specialistenwerk. Wens je een glasleuning op maat, vraag dan eerst een offerte aan.

Ronde glazen trapbalustrade

Prijs glazen trapleuning

Trapleuningen in glas laten maken is altijd maatwerk, daarom is het onmogelijk om richtprijzen mee te delen.

Offerte glazen trapleuning op maat

Trapleuning in glas kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Glas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte