Glazen raambalustrade

Raambalustrade in glas

Wat is de raambalustrade

Een raambalustrade wordt ook wel Frans balkon genoemd en wordt gevormd door een stel naar binnen draaiende deuren op een verdieping, met aan de buitenzijde de balustrade. De glazen raambalustrade wordt geplaatst als valbescherming en om het zicht niet te beperken. Bovendien zorgen ze voor een optimale lichtinval.

De glazen borstwering wordt toegepast op Franse balkons van woningen, appartementen, openbare gebouwen, winkels, kantoorgebouwen enz... en dit zowel binnen als buiten.

Plaatsing  & bevestiging raambalustrade

Het glas kan d.m.v. slanke profielen of een kader tegen de binnenzijde van de dagopening of tegen de buitenmuur gemonteerd worden. Indien de raamprofielen voldoende breed zijn kan de glazen raambalustrade tegen de vaste kozijnen geplaatst worden. Door middel van glasklemmen wordt het glas op zijn plaats gehouden. Het is mogelijk om breedtes van meer dan 3000mm te overbruggen. Bij grotere breedtes zal de balustrade in meerdere stukken geplaatst worden.

Glazen raambalustrade in RVS staal of aluminium

Indien mogelijk kan er geopteerd worden om enkel een vlakke glazen glasplaat te plaatsen zonder frame. Indien er geen goede drager voor handen is kan het glas als opvulling in een frame of kader geplaatst worden of tussen 2 balusters. Door een kleur naar keuze te kiezen, laat je de profielen perfect passen met het buitenschrijnwerk of de kleur van de gevelbekleding. De profielen kunnen bestaan in aluminium of RVS staal.

Gelaagd veiligheidsglas

Voor buitengebruik dient het glas van het Frans balkon in gelaagd veiligheidsglas uitgevoerd te worden. De samenstelling van het glas bestaat uit meerdere glasplaten in thermisch gehard glas. Tussen de glasplaten worden een folie voorzien waardoor bij glasbreuk het glas uiteenvalt in duizenden stukjes glas. Het soort glas kan bestaan uit helder glas, extra helder glas of getint glas. Je kan kiezen tussen een heldere folie of een kleurfolie.

Prijs glazen raambalustrade

Raambalustrades in glas laten maken is altijd maatwerk, daarom is het onmogelijk om richtprijzen weer te geven.

Offerte glas voor Frans balkon

Glas kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Glas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte