Glazen balustrade voor vides

Een open overloop? Een vide met zicht naar beneden? Dan is de kans op vallen groot. Je kan mensen beschermen door de plaatsing van een glasleuning voor vides.

Glazen balustrade met of zonder handgreep

De balustrade of glazen borstwering van een vide kan je met of zonder handgreep laten uitvoeren. Zonder handgreep heb je meer te kampen met vette vingers. Toch is het glas zeer onderhoudsvriendelijk. Je kan de handgreep in inox of hout laten uitvoeren.

Glazen balustrade met of zonder staanders

Afhankelijk van de toepassing en belasting ( buitenvide / windbelasting ), kan je een glazen leuning met of zonder balusters plaatsen. De doorlopende balustrade zonder tussensteunen ogen zeer modern en laten veel licht door. Het glas kan een structurele functie hebben of louter als vulelemenl in een frame gebruikt worden.

Eindeloos combineren

Je kan het glas van de vide of overloop perfect combineren met de beglazing van de trapleuning, loopglas, glazen traptreden en de glazen trapwand.

Bovenstaand een vide met glazen balustrade in gewoon helder glas met opbouw stalen staanders of balusters.

Bovenstaand een mooie doorlopende glazen balustrade in gekleurd veiligheidsglas. De balustrade bevat geen balusters en is voorzien van een inox handgreep.

Bevestiging

Er bestaan een aantal manieren om een glasleuning boven een vide stevig te monteren:

  • ingewerkt in vloer ( geen zichtbare glasklem )
  • d.m.v. een glasklem op de bestaande vloer gemonteerd ( zichtbare glasklem )
  • montage tegen de zijkant van de vloer d.m.v. glasbouten of puntbevestiging

Soorten glas

Er komen tal van soorten en types glas in aanmerking. Belangrijk is dat er veiligheidsglas gebruikt wordt, thermisch gehard glas wordt het meest geplaatst omdat het een stuk sterker is dan gewoon glas ( floatglas ). Tussen verschillende glasplaten wordt een heldere of gekleurde folie voorzien. Zowel helder glas, extra helder glas als gekleurd en getint glas kan voor vides gebruikt worden.

Prijs glazen leuning voor vides

Een glazen borstwering in glas laten maken is altijd maatwerk, daarom is het moeilijk om richtprijzen mee te delen.

Offerte glazen leuning op maat

Glazen leuning in glas kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Glas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte