Glazen douchedeur

Glazen douchedeur in helder gehard glasGlazen douchedeur op maat laten maken? Wat zijn de soorten douchedeuren, afmetingen, soorten glas die gebruikt worden en wat is de kostprijs?

Toepassing glazen douchedeuren

Glazen douchedeuren worden veel toegepast in de badkamer. Draaideuren, pendeldeuren en schuifdeuren maken meestal deel uit van de douchecabine of inloopdouche waar ze samen dankzij de douchewand ervoor zorgen dat het spatwater mooi in de doucheruimte blijft. Maar ze worden ook veel toegepast als deur van de sauna en infraroodcabine. Glazen deuren zijn zeer makkelijk in onderhoud en gaan zeer duurzaam.

Tip: Glas kan behandeld worden met een nanocoating. Deze anti-kalk behandeling zorgt ervoor dat het glas zeer onderhoudsvriendelijk is.

Afmeting glazen douchedeur

De breedte van een standaard glazen douchedeur ligt ergens tussen 75 / 80 / 85 / 90 cm. De hoogte ligt tussen ergens tussen 185 en 210 cm. Indien de breedte van de toegang groter is dan 100 cm zal men opteren om een glazen deur te combineren met een vast paneel. Een andere mogelijkheid is om 2 draaideuren of schuifdeuren te plaatsen. Om een volledige cabine te maken kan men verschillende glazen spatwanden combineren.

Soorten douchedeuren

Soorten douchedeuren

Er worden 2 types douchedeuren geplaatst in doucheruimtes: glazen schuifdeuren en glazen draaideuren. Ze worden al dan niet voorzien van zijpanelen in glas. De manier waarop de deuren draaien zijn verschillend:

 • Glazen douche draaideuren: draaideuren worden middels zijdelingse en zichtbare scharnieren vastgemaakt aan een vaste wand of vaste glazen wand
 • Glazen douche pendeldeuren: zijn in hoogte verstelbare douchedeuren zonder zichtbaar scharnier
 • Glazen douche pivotdeuren: glazen deur met cocentrisch scharnier
 • Glazen douche schuifdeuren: worden middels een bovenrail geopend. Dergelijk systeem is verkrijgbaar als 2-delig, 3-delig of 4-delige schuifdeuren
 • Glazen douche vouwdeuren: dergelijk systeem is verkrijgbaar als 2-delig, 3-delig of 4-delige vouwdeuren

Om de deuren zachtjes laten sluiten en glasbreuk te voorkomen, kunnen ze uitgerust worden met een automatisch close & soft-stop systeem.

Glazen douchecabine

Douchecabines bestaan uit een aantal glaswanden met bijhorende schuifdeur of een draaideur. Bij grote douchecabines kan de schuifdeur kan bestaan uit 2, 3 of 4-delige glazen schuifpanelen of vouwpanelen. De douchewanden kunnen rondom rond de cabine geplaatst worden maar ook enkel als inkom van een nis of inloopdouche.

Soorten glazen douche-schuifdeuren

Glazen douchedeur om maat

Bij het verbouwen of renoveren van de badkamer, kan het zijn dat de douchedeuren op maat dienen gemaakt te worden. Uiteraard zijn standaarddeuren met standaardafmetingen een stuk goedkoper maar in sommige gevallen komt er maatwerk aan te pas. De glazenier komt alles opmeten waarna het glas op maat in het atelier wordt gemaakt. Vervolgens wordt alles geleverd en geplaatst.

Soorten glazen douchewanden

Soorten glas voor douches

Alle soorten glas voor douches zijn gemaakt meestal gemaakt in gehard glas. Gehard glas is zeer veilig en vele male sterker dan gewoon vlak glas of floatglas. Bij glasbreuk valt het glas in duizenden kleine stukjes waaraan je je niet kan verwonden.

Volgende soorten glas worden als douchedeur of douchewand geplaatst:

 • helder glas of extra helder glas: glazen douchedeur in helder glas;
 • mat glas of gezuurd glas: glazen douchedeur in helder glas;
 • getint glas: glazen douchedeur in getint glas  ( zwart, grijs, azur, brons... )
 • lakglas: glazen douchedeur in lakglas;
 • gezandstraald glas: gezandstraalde glazen douchedeur;
 • ...

Prijs glazen douchedeur

Een deur in glas laten maken is bijna altijd maatwerk, daarom is het zeer moeilijk om exacte prijzen mee te delen. Een standaard ( 800 x 2100mm ) glazen douchedeur op maat laten maken in gewoon helder glas kost al snel +/- € 900 excl. BTW. Hiervoor wordt een glazen douchedeur ( met scharnieren ) met glasdikte 10mm op maat gemaakt, geleverd en ter plaatse gemonteerd.

Offerte glazen maatdeuren

Glazen douchedeur kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Glas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte