Glazen badwand & badscherm

Glazen badscherm op rand badAls het bad ook als douche gebruikt wordt, dan is de plaatsing van een glazen badscherm een must. Een glazen badscherm houdt spatwater tegen tijdens het gebruik van de douche. Alsook zorgt een spatwand voor meer privacy en ontsnapt de warmte minder snel. De glazenier maakt tal van soorten badwanden op maat of vervangt gebroken stukken glas indien nodig. Hier ontdek je alles over spatwanden in glas voor baden.

Toepassing & montage

De badwand in glas kan op verschillende manieren op de badrand en tegen de muur gemonteerd worden. Een badscherm kan tegen de zijmuur gemonteerd worden of in combinatie met een zijdelingse stabilisatiestang of muursteun, wat het geheel veel sterker maakt. De profielen en scharnieren die gebruikt worden van de badklapwand bestaan uit roestvrije en onderhoudsvriendelijke materialen zoals aluminium, inox en chroom.

Badwanden worden toegepast op tal van soorten baden, zoals zitbaden, hoekbaden, ligbaden als bij instapbaden.

Glas voor badwanden

Het glas dat gebruikt wordt bestaan meestal uit helder gehard glas en dient voldoende dik te zijn om glasbreuk te vermijden tijdens het baden. Afhankelijk van de lengte en de hoogte van de glazen wand wordt de dikte van het glas bepaald. Over het algemeen mag je er van uitgaan dat een dikte van 6mm - 8mm volstaat voor een kleine badwand van 150 x 90 cm. Het glas kan bestaan uit vlak glas maar ook gebogen of rond glas kan gebruikt worden.

Om het glasonderhoud te minimaliseren, kan je opteren voor de plaatsing van glas met een anti-kalk behandeling. Wie meer privacy wenst, kan opteren voor de plaatsing van een badwand in mat glas of een badwand in gekleurd of getint glas. Wie van designs, tekeningen en motiefjes houdt, kan opteren voor een gezandstraald glazen badscherm.

Vormen glazen badwand

Soorten glazen badwanden

De spatwand kan bestaan uit 1 groot stuk vlak glas maar kan ook uit verschillende glasdelen bestaan. Afhankelijk van de opstelling en configuratie wordt gebruik gemaakt van een combinatie van vaste, draaibare- en schuifbare glasplaten:

  • Vast glazen badscherm;
  • Opendraaiend glazen badscherm;
  • Glazen vouwwand;
  • Glazen schuifwand;
  • Draaideur met vast badscherm;
  • ...

Glazen badwand met schuifdeur

Glazen badwand op maat

Wie te maken heeft met maatwerk, kan een badwand steeds op maat laten maken. Alle soorten glas en afmetingen zijn mogelijk.

Prijs glazen badwand

Badwanden in glas laten maken is bijna altijd maatwerk, daarom is het zeer moeilijk om exacte prijzen mee te delen. Glazen wand kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van de juiste prijs.

Glas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte