Glazen schuifdeuren

Glazen schuifdeur in mat glasDe glazen schuifdeur wordt op tal van plaatsen toegepast in de woning en het kantoor. Denk maar aan de glazen binnenschuifdeur, glazen schuifdeur voor inbouwkasten, glazen schuifdeur voor douchecabine...

Voor- en nadelen schuifdeur in glas

Het grote voordeel van een schuifdeur is dat ze plaatsbesparend is. Meestal worden glazen binnenschuifdeuren geplaatst bij grote deuropeningen. De deur schuift horizontaal open waardoor er geen groot opendraaiend deurblad aan te pas komt. Een zwaar glazen deurblad is makkelijker te schuiven dan te draaien. Een schuifdeur is stil, gedaan met dichtslaande deuren. Een schuifdeur in glas geeft je interieur een mooie moderne uitstraling. Het nadeel is de montage, deze is een stuk moeilijker dan de plaatsing van een glazen draaideur.

Soorten glazen schuifdeuren

Over het algemeen bestaan er manuele of handbediende schuifdeuren en automatische schuifdeuren. Manuele schuifdeuren worden vooral voorzien bij particuliere installaties. Automatische schuifdeuren worden meer geplaatst in kantoren of openbare gebouwen en worden over het algemeen gecombineerd met glazen systeemwanden. Je kan ze plaatsen als enkele glazen schuifdeur of als dubbele glazen schuifdeur. Ze zijn verkrijgbaar met of zonder kader.

Schuifdeursysteem glazen binnendeur

Glazen schuifdeuren kunnen op een aantal manieren geplaatst worden. Zo kan je ze monteren op het plafond of tegen de wand, maar je kan de deur ook volledig wegwerken in het plafond en de muur. Afhankelijk van het gewicht en de afmeting van het glazen deurblad kan je kiezen uit een aantal schuifdeursystemen.

Schuifdeursystemen

  • Glazen schuifdeur met wandmontage
    De meest eenvoudige manier om een glazen schuifdeur te monteren is tegen de wand. Het schuifdeursysteem wordt net boven de deuropening geplaatst. Je kan het systeem plaatsen met zichtbare en open rails of je kan opteren voor gesloten rails. Deze laatste worden netjes in een aluminium omkasting weggewerkt.

  • Glazen schuifdeur met plafondmotage
    Zeer strak en modern zijn de glazen schuifdeuren die dezelfde hoogte hebben als het plafond. Het schuifdeursysteem wordt tegen of volledig in het plafond verwerkt.

  • Glazen schuifdeur met valse wand
    Werk je met een valse wand in bijvoorbeeld gyproc, dan kan je het schuifdeursysteem plaatsen tegen de bovenzijde van de deuropening. Groot voordeel is dat het schuifdeursysteem niet zichtbaar is. Bovendien schuift het glazen deurblad achter de valse muur waardoor de muur nog gebruikt kan worden om bijvoorbeeld een kast tegen te plaatsen. 

Glassoort en glasdikte

Glazen binnenschuifdeuren worden bijna altijd geplaatst in gehard glas. De glasdikte hangt grotendeels af van de afmetingen van de deur. Voor een gewone standaard glazen deur ( 800mm x 2150mm ) dien je een minimum glasdikte van 8mm te voorzien. Voor grote glazen schuifdeuren worden glasdiktes van 10 - 12mm voorzien en worden ze voorzien van veiligheidsglas.

Glazen schuifdeuren worden gemaakt in een groot aantal glassoorten zoals. De meest geplaatste glassoorten zijn:

Privacyglas

Privacy kan belangrijk zijn. Denk maar aan de plaatsing van een glazen schuifdeur tussen de badkamer en slaapkamer of van een inloopdouche. Dan kan je opteren voor de gezuurd glas of melkglas. Je behoudt je privacy en lichtinval. Als alternatief kan je opteren voor gezandstraald glas of getint glas.

Glazen schuifdeur op maat

Handige Harry's kunnen glazen schuifdeuren kant je kant-en-klaar in pakket kopen in de betere doe-het-zelf zaak. Hierbij ben je uiteraard gebonden aan de afmetingen van het glas en het schuifsysteem. Je dient zelf in te staan voor het transport, levering en montage. Na een verbouwing of nieuwbouw, kan je best opteren om de glazen schuifdeur op maat te laten maken. Een glasbedrijf komt bij je langs en geeft je advies over de soorten glazen schuifdeuren en welk systeem het best van toepassing is. Vervolgens komen ze alles netjes opmeten, leveren en monteren. Het plaatsen van een zware glazen deur is geen sinecure. Wens je lang te genieten van je deuren, laat ze dan monteren door een vakman. Bovendien geniet je na de montage van garantie.

Glazen schuifdeur op maat met plafondmontage

Prijs glazen schuifdeur

De dikte van het glas, soort glas, afmeting van de schuifdeur, soort railsysteem & deurbeslag, zelf plaatsen of laten plaatsen... zijn criteria dewelke de uiteindelijke prijs zullen bepalen.

Prijs glazen schuifdeur doe-het-zelf

Een glazen schuifdeur kopen van 830 x 2150mm met een glasdikte van 9mm in de doe-het-zelf zaak? Dan mag je rekenen op een kost van +/- €200. In het pakket zit het glazen blad, schuifsysteem en deurbeslag.

Prijs glazen schuifdeur op maat

Laat je de deur op maat maken ( 1010 x 2150mm + 10mm gehard glas - mat + schuifrail + handgreep )  dan mag je rekenen op een kost van +/- €1.000, levering en installatie inbegrepen.

Wat kost jouw glazen schuifdeur?

Wens je alles op maat te laten maken, vergelijk dan bij ons de prijzen. Vraag via onze website een prijsofferte op maat aan.

Gratis offerte aanvragen

Glazen schuifdeur kopen of bestellen? Wens je de prijzen te ontvangen, vraag dan eerst een vrijblijvende offerte op maat aan. U ontvangt de prijzen volgens type, afmetingen, afwerking en soort glas.

Glazen schuifdeur op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte