Glazen pivoterende deuren

Pivotdeuren in glas geven je interieur een strak en minimalistisch karakter. Glazen taatsdeuren worden uitgerust met een pivot of vloerveer, in het midden van de deur of cocentrisch.

Toepassing

PivotscharnierPivoterende deuren worden geplaatst bij zowel nieuwbouw als renovatie en in en tussen ruimtes waarbij de deuropening groter dan normaal is. Ze worden als glazen douchedeur of badkamerdeur geplaatst, als deur tussen inkom / hal en de leefruimte maar ook in kantoorruimtes kan je ze terugvinden als deuren tussen scheidingswanden.

Ze worden in zowel moderne als in klassieke ruimtes geplaatst.

Glazen pivotdeuren zonder kader

Bij kaderloze pivoterende deuren wordt enkel een glazen deurblad in gehard veiligheidsglas geplaatst in de deuropening. Hierbij zijn de boven- en onderscharnieren ( vloerveer of pivot ) zichtbaar. Het nadeel van volledig glazen taatsdeuren is dat ze meer warmte verliezen dan taatsdeuren mét kader. Om vette vingers te vermijden, kan je best een handgreep plaatsen. Er wordt een meerprijs aangerekend voor het boren van de gaten in het glazen deurblad.

Glazen pivotdeuren met kader

Opteer je voor de plaatsing van een glazen pivotdeur met kader dan kan je deze laten uitvoeren in aluminium, steel-look ( staal ), hout enz... Rondom rond of enkel boven en onder wordt het glazen deurblad voorzien van een omlijsting. Dergelijke deuren zouden minder warmte verliezen dan kaderloze deuren. Het voordeel van een pivoterende kaderdeur is dat er minder vette vlekken op het glas zitten en dat de scharnieren niet zichtbaar zijn. Je kan de deur met of zonder handgreep laten uitvoeren.

Soorten pivoterende glazen deuren

  • Centraal draaiende pivotdeuren
    De scharnieren worden in het midden van de glazen deur geplaatst. Dergelijke scharnieren kunnen alleen geplaatst worden als de deuropening voldoende groot is. ( 140 cm ). Je kan ze tot 360° rond hun eigen as laten ronddraaien.

  • Glazen pivotdeur met cocentrisch scharnier
    De scharnieren worden net niet aan de zijkant van de deur geplaatst. Dergelijke deuren kunnen geplaatst worden vanaf een deurbreedte van 90 cm.

Automatisch close & soft-stop systeem

Je kan de deuren enkel of in beide richtingen laten opendraaien. Je kan ze automatisch ( vloerveer ) en zacht laten sluiten dankzij een automatisch close & soft-stop systeem. Het deurblad blijft op zijn plaats dankzij een contactloze magneetdeursluiter.

Tip: Wens je een zeer moderne uitstraling, opteer dan voor de plaatsing van een plafondhoge of kamerhoge pivotdeur. Let wel op het gewicht van de deur !

Soorten glas en afwerking

Het glazen deurblad wordt in de meeste gevallen uitgevoerd in helder en gehard glas. Wens je meer privacy en geen rechtstreekse inkijk, dan kan je opteren voor melkglas, getint glas of spiegelglas. Je kan het glas ook laten zandstralen.

Prijs glazen pivotdeuren

Voor de levering en plaatsing van een standaard deur ( 1200 x 2150 mm ) in helder glas ( 10mm ) mag je rekenen op een kost van +/- € 2.500.

Gratis offerte aanvragen

Glazen pivotdeur kopen of bestellen? Wens je de prijzen te ontvangen, vraag dan eerst een vrijblijvende offerte op maat aan. U ontvangt de prijzen volgens type, afmetingen, afwerking en soort glas.

Glazen pivoterende deur op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte