Glazen trapwand

Wat is de glazen trapwand

De glazen trapwand bestaat uit één of meerdere glaswanden / glasplaten en worden ter hoogte van de trapopening of het trapgat geplaatst. Meestal wordt de trapwand plafondhoog geplaatst. De glazen trapwand fungeert eigenlijk als een soort glazen trapleuning of glazen balustrade. De glaswand kan opgetrokken worden in rechte of gebogen glaspanelen.

Glazen trapwand op maat

Toepassing

De glazen wand kan geplaatst worden tegen allerlei soorten trappen zoals de draaitrap of steektrap. Tegen open trappen kunnen er één of meerdere wanden tegen de traptreden geplaatst worden. Maar ook rondom rond het trapgat kan je de glaspanelen plaatsen. Zo vorm je eigenlijk een soort glazen koker boven je trap. De glazen wanden worden verankerd in de vloer, plafond of tegen de zijkant van de traptreden.

Soort & type glas

Het glas dat gebruikt wordt is gehard gelaagd veiligheidsglas. Het glas dient voldoende dik te zijn om te kunnen fungeren als valbescherming. Om de druk op te vangen wordt tussen 2 glasplaten een onzichtbare folie geplaatst. Wens je meer privacy, dan kan er een matte folie tussen de glasplaten voorzien worden. Het soort glas kan helder glas zijn, getint glas, gekleurd glas, mat glas of gezandstraald glas.

Prijs glazen trapwand

De prijs hangt af van een aantal factoren, zoals de afmeting, manier van montage ( tegen trap / plafond / vloer ), wens je recht of gebogen glas... Je mag rekenen op een kost van +/- € 1.000 ( incl. BTW ) voor een vlakke glazen glasplaat van 2000 x 2500mm, zonder (montage)stukken en levering.

Offerte glazen wand op maat

Trapwand in glas kopen of bestellen? Wij raden aan om eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van juiste prijs.

Glas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte