Veiligheidsglas op maat laten maken

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas wordt gebruikt op plaatsen waar de kans op vallen of glasbreuk groot is en waar het glas extra sterk dien te zijn. Veiligheidsbeglazing wordt ook toegepast als inbraakbeveiliging van bijvoorbeeld vensterramen. Onder veiligheidsglas vallen een aantal soorten glas zoals draadglas, gelaagd glas en hardglas.

 1. Gehard veiligheidsglas
  Gehard glas is een stuk sterker dan gewoon vlak glas. Tijdens het procédé van het glas wordt verhit en daarna sterk afgekoeld waardoor een grote trekspanning ontstaat. Het kan na de thermische behandeling niet meer worden gesneden, geslepen of voorzien worden van boorgaten. Meer info


 2. Gelaagd veiligheidsglas
  Gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere glasplaten in floatglas of ongehard glas waartussen een speciale heldere of matte folie wordt versmolten. Het voordeel van dit glas is dat glasbreuk niet snel zal ontstaan en de hoge thermische eigenschappen.

 3. Gehard - Gelaagd veiligheidsglas
  Dit soort glas bestaat uit een combinatie tussen gehard glas en gelaagd glas.

 4. Draadglas
  Tijdens het procédé van het glas wordt een metalen net geplaatst waardoor het brandveilig en inbraakveilig glas wordt genoemd.

Vloer in veiligheidsglas

Toepassing veiligheidsglas

Zoals besproken zal veiligheidsglas voornamelijk gebruikt worden op plaatsen waar het glas extra sterk dient te zijn. Waar beschermen tegen doorvallen & glasbreuk en de verhoging van veiligheid belangrijk is. Het glas wordt veel toegepast in:

Soorten veiligheidsglas

Glazen kantoorwand in veiligheidsbeglazing

Veiligheidsglas op maat gesneden

Alle glas kan op maat van de klant gesneden worden. Alle vormen zijn mogelijk, denk maar aan het vierkant, rechthoek, rond of ovaal.

Afwerking veiligheidsglas

Veiligheidsglas laat zich makkelijk bewerken. De glasranden en hoeken van het glas kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden. Je kan opteren voor veiligheidsglas met rechte hoeken maar ook met schuine hoeken of glas met ronde hoeken. Er kunnen gaten en uitsparingen geboord of gefreesd worden indien het glas niet bestaat in gehard glas. De randen van veiligheidsglas kunnen op verschillende manieren geslepen worden.

Bewerkingen

 • Veiligheidsglas scherp afslijpen of afsnijden;
 • Veiligheidsglas vlak mat slijpen;
 • Veiligheidsglas RPP slijpen;
 • Veiligheidsglas facet slijpen;
 • Veiligheidsglas met gekapte randen;
 • ...

Prijs veiligheidsglas

We kunnen enkel richtprijzen per m² meegeven aangezien alles op maat wordt gesneden, geslepen en gefreesd. We raden aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen om de juiste prijs te kennen.

Glas Dikte Prijs
Helder gehard glas 4mm €40 / m²*
Helder gehard glas 6mm €55 / m²*
Helder gehard glas 8mm €70 / m²*
44.2 Helder gelaagd glas 2x4mm €55/ m²*
66.2 Helder gelaagd glas 2x6mm €70 / m²*
88.2 Helder gelaagd glas 2x8mm €95 / m²*
44.2 Helder gehard-gelaagd glas 2x4mm €150 / m²*
66.2 Helder gehard-gelaagd glas 2x6mm €180 / m²*
88.2 Helder gehard-gelaagd glas 2x8mm €220/ m²*

* Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief opmeten, leveren en plaatsen.

Veiligheidsglas op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte